Timer pentru purja cazanului BT 1000

HomeAutomatizare cazanTimer pentru purja cazanului BT 1000
Post Image

image029

Timerul BT1000 de la Spirax Sarco este cu alimentare duală, proiectat cu destinaţia de a fi un timer ciclic pentru controlul intervalelor dintre purjări şi durata acestora la cazanele de abur.

Pentru mai multe cazane, până la 9 timere pot fi legate, prevenind purjarea a mai mult de un cazan o dată. O întârziere poate fi programată pentru a preveni purjarea cazanelor într-o succesiune rapidă. Această opţiune evită posibilitatea de supraâncărcare a expandorului de purjă sau canalului care poate conduce la descărcarea apei la o temperatură prea înaltă la canalizare. Timerul poate fi cablat la o cutie de conexiuni pe actuatorul vanei de purjă pentru a monitoriza funcţionarea vanei şi acţionarea unui releu de alarmă dacă vana de purjă nu se închide complet într-o anumită perioadă de timp.

Oricum, timerul nu poate fi utilizat pentru a indica că vana s-a deschis complet.

BT1000 poate fi folosit de asemenea pentru a deschide o vană cu deschidere mică, de exemplu o valvă cu solenoid, în funcţie de timp, pentru a controla TDS pentru situaţiile în care un sistem bazat pe conductivitate nu este dorit sau nu este posibil.