RECUPERATOR DE CĂLDURĂ ÎN CONDENSAȚIE

HomeCazaneRECUPERATOR DE CĂLDURĂ ÎN CONDENSAȚIE
Post Image

image024

BAX este un recuperator de căldură în condensație contruit din oțel inoxidabil  AISI 316 Ti ce poate fi aplicat după ieșirea gazelor arse din centralele ce funcționează exclusiv cu gaz metan sau GPL.
Gazele arse ce trec prin recuperator sunt răcite și dacă temperatura de retur a instalației este mai mică de 57°C, aburul apos conținut în acesta condensează, eliberând căldura latentă de condensație.
Recuperatorul trebuie conectat hidraulic în serie cu centrala la care este legat; temperatura apei crește cu câteva grade celsius și din acest motiv trebuie verificată temperatura de operare minimă admisă de cazan.

În continuare sunt redate câteva dintre caracteristicile principale ale produsului :
suprafețe de schimb termic din oțel inoxidabilx AISI 316 Ti antiacid, formate din Plăci Inox ștanțate cu o anumită formă ondulată, pentru a mări suprafața de schimb și a facilita formarea condensului, permițând scurgerea edcvată a acestuia
corp cazan  apă cu racord pentru retur înstalație și tur cazan cu izolație externă din vată minerală și protecție din aluminiu gofrat
camere gaze arse anterioară și posterioară  din oțel inoxidabil ce servesc pentru ghidarea gazului ars și colectarea condensului.
– bază a cărei înălțime poate fi reglată.