Analizator de gaze arse EGA MK7

HomeAutoflameAnalizator de gaze arse EGA MK7
Post Image

image004

 

Analizorul preleveaza probe de gaze arse de la cosul de fum cu ajutorul sondei de prelevare. Gazul de ardere este extras din cosul de fum cu ajutorul unei pompe montata in interiorul analizorului.

Odată ce gazul de ardere a intrat in analizor, gazului ii este redusă la temperatura cu ajutorul racitorului (chiller). Chiller-ul servește două funcții, în primul rând reducerea temperaturii gazului și în al doilea rând eliminarea condensul din gaz, înainte de intrarea gazului in pompa. Condensul acumulat în unitatea chiller este drenat la fiecare 40 de minute automat prin solenoidul de scurgere.

Gazul de evacuare este apoi filtrat prin filtru uscat. Acesta este un filtru fin, care elimină toate particulele de praf rezultate din procesul de răcire. La ieșirea din filtru gazele de ardere sunt verificate pentru a se asigura un vacuum, care este menținut înainte de intrarea in pompa. La ieșirea din pompa gazul de ardere este din nou verificat pentru a se asigura daca pompa produce o presiune. Ambii senzori de presiune moduleaza debitul de probă în EGA pentru a asigura o funcționare consecventă

Când EGA este utilizat în combinație cu un modul MM Mk7 este posibil să se controleze arderea prin funcția de ajustare a 3 parametrii. Funcția de ajustare în forma sa de bază controlează arderea prin adăugarea de aer (aer bogat), sau de a lua din cantitatea de aer (combustibil bogat) de la pozițiile comandate ale raportului aer/combustibil pentru a menține volumul de O2, CO2 și CO cât mai aproape posibil de valorile comandate la punerea in functiune fără a compromite siguranța. Pentru a face asta sistemul crează o diagrama a arderii pentru a trasa modul în care arzătorul va reacționa atunci când este adăugat aer sau eliminat aer din procesul de ardere în timpul punerii în funcțiune. Spre deosebire de alte sisteme de pe piata sistemul monitorizează continuu 3 parametri (O2, CO2 și CO), pentru a crea cel mai sigur și mai eficient mod de ajustare a procesului de ardere.

image006